Tuesday, November 18, 2014

Lets.live.life

This life is so weird and stressful. Bagi aku, punchline duit tak menjamin kebahagiaan tu dah expired. The world that we are living today needs money to stay alive, i mean a proper life.

Rich people forever stands rich and the poor remains in the same shoe.

Kadang kadang--
Rasa tak adil dunia ni.

But I can't argue anything because I know He did this for a purpose. Life is so unpredictable.Sigh.

Saturday, November 15, 2014

People change?

It amazes me how life can easily change. When you know something is happening that will change you, and you don’t want it to, but you can’t stop it. And you know, for the first time, for the very first time, that there will now be a before and an after, a was and a will be.

People around us eventually will also change and we should accept the fact that nothing lasts forever.

Yeah--
Life is weird.

Tak perlu nak judge orang lain yang dia dah berubah whatsoever. Dulu kawan baik, sekarang strangers.

As for me, benda tu biasa.
Tiada apa yang tak berubah sampai kau mampos.
We are all grown ups now.
Cuma cara penerimaan kau la, gelabah ke idok?

Tuesday, November 11, 2014

Konfesasi

After all these years, im still into you

Sunday, November 9, 2014

Expectation is a bitch

I was not where I thought I should be in life. Everyone had expectations that I hadn’t met.

I became too focused on becoming a version of myself that everyone else wanted, and I constantly compared myself to other people who had already taken the dive into the next chapter of their life.

I hate peoples' expectations.

Dah kerja syarikat minyak nanti, jangan tak pandang orang bawah.

What? --
If i graduated and work as a promoter,is that even a problem?
Yes.
I hate expectations.

Just let me decide my life's path.

Saturday, November 8, 2014

Koya 1.0

Tadi rakan sekerja aku bitau aku sesuatu.

'Kau ni mesti ramai girlfriend kan? Hensem pun hensem, lawak pun lawak'

SUMPAH SHE MADE MY DAY.
ini betul. Takde maknanya nak kencing

Thursday, November 6, 2014

Live passionately

Aku fikir punya lama macamana nak start menulis. Should I say hi? Or should I just goreng sampai hangus? And then malam semalam aku pun turun ke kitchen and asked my mom; the most difficult question.

I asked, 'mama, macamana nak start menulis article eh? Actually it's a blog la. Nak start dis guane eh?'
And for me, her reply is just so brilliant that i cant even think about it.
Dia cakap, 'start la dengan bismillahirahmanirrahim'.

Perfect. Just perfect.
Aku punyalah struggle brainstorming bagai, buat peta minda untuk fikir intro.
Benda simple macam tu pun tak boleh nak fikir.
Well this thing is not only just fr me, but for you and all of us.
Start something dengan nama Allah yang maha pemurah dan maha penyayang (if youre a muslim)
Barulah berkat dan harapnya Allah beri kita something dengan apa yang kita buat tu.
Kita semua tak perfect, we screw up, we make flaws etc.
Tapi sampai bila nak jadikan tu sebagai alasan. Kan?
Ok cukup. Dakwah takleh sejambak, kena perlahan perlahan.
Apa yang penting, try bismillahirahmanirrahim before we start to do something. Everything. Every single thing.
Chaiyok!

Ok. Tadi tu introduction.
Bismillahirahmanirrahim.

Ok here's the thing. Aku pun tak sure ramai lagi ke blog readers dalam Malaysia ni (since worldwide is not applicable bcoz i used too many malay words and very expert in using manglish) , kalau ada best, kalau takde pun takpelah i just wanna let this things out.

BUSYBODY

Malay people (Im proud to be in the family yayerzz!) oftenly used this aya, 'Eh kau ni jangan busybody boleh tak?' And based on the sentence, we can imagine a makcik with kebaya ketat tengah marah pak ustaz sebab tegur dia pasal pemakaian dia. Well thats the situation that I can perfectly imagined when Im typing this down. Korang aku taktau ah tapi ni blog aku so korang kena stick dengan idea aku yeah idgaf.

Busybody ni sebenarnya ada good side dia and also ada bad side dia. Well bad side is when you menyibuk dengan hal orang yang kau kenal or even worse, orang yang kau tak kenal. Kalau busybody kat peringkat daerah je takpe la sangat, which is tak melibatkan ramai orang. Ni tidak.busybody peringkat antarabangsa. Kalau boleh letak dalam resume hantar kat Melodi ke Meletopz ke dah kompem dapat kerja, ganti nas ahmad. What im trying to say is kalau tak melibatkan  diri kau, relaks sudahla. Theres a difference between voice out and provoke. For example, the latest case is buli budak sekolah. PumPamPumPam kau melalak kat fb, twitter semua, kiranya kalau dia depan kau, kau dah bantai. Talk rubbish la you. So rubbish even the alam flora dowwan to pick you up. Diorang tu sekolah harian kalau kat luar ada geng la wa cite kat sini, lu kalau sembang nak gaduh kat twitter lu gah, kalau kat luar lu arwah. Well solution dia yang kat sini yang aku boleh nampak is, remain silent. Just let the police or sesiapa yang berkuasa do their job. Hampa duk melalak will make things worse. Hantar pegi lawan Israel takmo.nate.

But the good side for busybody taknak pulak support. Ada je kat instagram tu yang membackup kalau ada komen dakwah kat gambar yang tak sepatutnya di upload. Well yelah sometimes tu yang mengomen pasal dakwah tu pun tak beragak, main balun je words. Dok mikir langsung. But the worse side is pabila ada pihak yang reply those dakwah comments with unsophisticated,immature behaviors and comments. 'Wei kalau tak suka dia, blah ar! Jangan nak memekak. Kau tau kan kubur lain lain?!'

Kubur lain lain abah kau liberal. Nampak tak penggunaan busybody yang totally wrong. Jangan jadi pain in the ass la cause diarrhea is fcking hurt. To build a harmony community is not an easy job. Everyone knows that. Because we are all different. Different styles of thinking, different behaviors but yeah these are the things yg buatkan hidup kita colourful. Kalau semua sama pejadahnya kan?
But some things need to change. Kita try yang terbaik.

1st , bismillahirahmanirrahim in everything we do
2nd, busybody kena bertempat

Those are the two obvious points that i wanna point out for this post. Yang lain kalau korang dapat korek is just great 👍👍

Sodaqallahulazim.